Rodnei

   Pentru ca e perioada rhododendronilor, imi doream foarte mult sa merg in Rodnei. Anul trecut a fost primul an in care i-am vazut si m-au cucerit ... si dupa ce am vazut poze de anul asta, abia asteptam.

Am decis sa mergem o singura zi, sambata. Vremea nu se anunta prea buna, iar ploaia de vineri seara din Cluj m-a descurajat si mai tare, insa lumea era hotarata asa ca nu am vrut sa dau inapoi. Tura a fost anuntata pe CAR, asa ca ne-am adunat 8 : eu, Rares, Stef, Adriana, Laura, Zoran si inca doua persoane.

Sambata dimineata la ora 4:30 eram gata de plecare. In jurul orei 7:30 am ajuns in Valea Vinului, de unde urma sa pornim pe traseu. La sugestia Alinei Cirja, am decis sa parcurgem traseul : Valea Vinului - Muntele Curatel - Vf. Ineu ( 2279m ) - Vf. Coasta Neteda - Tarnita lui Putredu - Vf. Cisa - Valea Vinului.

Vremea nu era prea incurajatoare. Era ceata si ploaia ne ameninta. Insa am pornit oricum. In timp ce urcam, muntele era acoperit de ceata, asa ca nu am vazut mai nimic. Eram ingrijorata nu pentru ca ar fi putut sa ne ploua ci pentru ca stiam cat de frumos se vede de sus si exista posibilitatea sa nu vedem nimic. Am ajuns la refugiul de pe traseu, unde am stat sa mancam, in speranta ca o sa-si revina vremea. Dar cum refuza, am decis sa plecam spre Curatel , si in cazul in care se inrautateste situatia sa ne intoarcem.

 Nu dupa mult timp a inceput sa ploua, dar am continuat. Ploaia a fost marunta si scurta, dar suficienta incat sa curete aerul si sa ne dea posibilitatea sa vedem in vale departe ... Peisajul era superb. Norii erau parca in tandem cu muntele .. se tot jucau si asta facea sa se tot schimbe peisajul.

fereastra prin nori

In curand au inceput sa apara si primii rhododendroni. Laura nu mai vazuse, si nu stia ce sunt ( plante, flori, insecte). Era curioasa si pentru ca noi toti eram incantati si nerabdatori sa ii vedem. Abia asteptam sa ii vada si ea pentru prima oara :) Cand i-a vazut pe primii nu a fost prea incantata ... nu explicau incantarea noastra ... asta pana cand am mai urcat o perioada, si cand s-a luminat dintr-o data a aparut muntele rosu in fata noastra ...

 Pe masura ce trecea timpul vremea se tot imbunatatea, asa ca de pe Ineu am reusit sa vedem de jur imprejur iar apoi in tot timpul in care am parcurs creasta am avut vizibilitate.

printre rhododendroni, spre Vf. Ineu

vedere spre creasta

 E usor de inteles de ce Rodnei au urcat weekendul trecut pe locul 2 in clasamentul muntilor mei preferati ( dupa Retezat ).  Abia astept sa ii revad  :)