apusenii în pragul primăverii

Iubesc munţii şi natura în general şi mă bucur mereu să o explorez, să o cunosc, să îi învăţ capriciile. Recunosc însă că deşi sunt momente ale anului în care m-aş muta în vârful muntelui, sunt altele care abia aştept să treacă. Perioadele astea sunt două de fapt: înainte de venirea iernii şi acum, înainte de primăvară. Culorile maronii şi frigul nu reuşesc nicicum să mă convingă că sunt frumoase. Mai ales când mă gândesc cum arată acelaşi peisaj înverzit, sau în culorile toamnei, sau acoperit de zăpadă ...

Ei, dar acum nu o să stau în casă să aştept primăvara. O să fie frumos, da, dar între timp hai să vedem care e situatia. Sâmbătă am ieşit la o plimbare în Apuseni, cu plecare din satul Ocoliş. Am vizitat cheile Pociovaliştei şi ale Runcului, iar între am şi bălăurit puţin în căutarea unui punct de belvedere. Că doar nu era să mâncăm prânzul fără o privelişte de vis la picioarele noastre. A fost o tură în ritm lejer, o plimbare mai mult, fără ţeluri mari.

Mai jos puteţi vedea câteva poze, iar la finalul articolului v-am pregătit o surpriză: un filmuleţ cu secvenţe din tura noastră.

priveliştea de la amiază spre Trascău

înconjurat