Retezat

In weekendul 26-28.07 am revazut Retezatul. Prima oara l-am vazut anul trecut, si a ocupat locul I in inima mea pe loc. Inainte imi placea Piatra Craiului cel mai mult, dar asta pana sa vad Retezatul.

Asa ca asteptam entuziasmata weekendul. Excursia am facut-o impreuna cu Rebeka si Honza, un prieten din Cehia care a venit in vizita. Vineri in jur de ora 17:00 ieseam din Cluj, in drum spre Poiana Pelegii. Desi drumul a fost lung, la ora 00:30 am ajuns la Lacul Bucura, gata sa campam.

 A doua zi nu ne-am trezit devreme, cum ar fi trebuit. Din cauza oboselii si a frigului din timpul noptii, doar dimineata am reusit sa dorm, asa ca abia la 11 am plecat pe traseu. Planul era sa mergem pe Peleaga si Papusa, si apoi mai departe pe creasta, in dreapta. Insa pentru ca am ajuns destul de tarziu pe Papusa, am hotarat sa mergem spre Lacul Galesu de acolo. Asta doar dupa ce am pozat cele doua personaje principale din Titanic :D

In final ne-am dat seama ca si Galesu e departe, asa ca ne-am oprit la unul din lacurile din Valea Rea. Dupa o pauza bine meritata, am plecat inapoi spre Bucura unde am ajuns in jur de ora 21.

A treia zi, si ultima intentionam sa plecam in jur de ora 16:00 spre masini, asa ca am hotarat sa parcurgem un traseu mai scurt : Lacul Bucura - Lacul Zanoaga. De data asta am plecat mai devreme, in jur de ora 9:30. In jur de ora 12 am ajuns. Peisajul era incredibil ....

Dupa o pauza destul de lunga, am plecat inapoi spre corturi, de unde am plecat spre masini. Ce frumos e Retezatul ....

Anul acesta am observat ca erau foarte multi straini in Retezat. Honza chiar s-a intalnit cu o colega de munca acolo ( stia ca este posibil sa mearga ). De asemenea, a intalnit si slovaci. Am impresia ca strainii vad mai mult din tara noastra decat multi dintre romani.