Fagarasii mai altfel

In fiecare an domnul Dinu organizeaza tura "Fagarasii mai altfel". De ce mai altfel ? Pentru ca in principal se merge pe nemarcate, deci prin locuri mai putin umblate.

Si anul trecut am urmarit-o, insa se mergea doar cu bagaje mari, ceea ce e o mare problema pentru mine ( nu-mi place deloc sa car ). Anul asta in schimb, se urca cu bagaje mari, dar se stabilea tabara intr-un loc de unde se faceau trasee de cate o zi. Asta, cumulat cu faptul ca weekendul era prelungit ( din cauza ca vineri era sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului ), m-au convins sa merg.

Pe masura ce se apropia weekendul deveneam tot mai nerabdatoare ...

Asa ca, joi seara, dupa munca, impreuna cu Rares si Lucian Moisuc, am pornit spre valea Porumbacului, de unde urma sa urcam in aceeasi seara pana la cabana Negoiu. Cand am ajuns o mare parte din participanti se pregateau de urcare. Asa ca ne-am alaturat grupului, si la o ora jumatate dupa pornire eram la cabana. In jur de ora 12 am pus corturile sub un cer instelat, cu sperante mari pentru urmatoarea zi.

Vineri dimineata am plecat spre locul de campare din urmatoarele zile, undeva sub varful Negoiu. Urcarea a durat vreo 4 ore. Peisajul mi s-a parut foarte divers: a inceput cu padure, dupa care pe sub o cascada am urcat pe pietris, urcare ce a culminat cu o trecere prin Strunga Ciobanului ( care a implicat si putina catarare ).  Apoi am coborat catre platoul nostru :)

strunga ciobanului

 In a doua parte a zilei, ca niciodata, am avut program de voie. Asa ca intre a pleca atunci spre varful Lespezi si a dormi de amiaza si a pleca dupa , am ales.... ( greu de ghicit ) ... varianta a doua :) Dupa un somn bun ( timp in care a si plouat), cand ne-am trezit vremea era ideala pentru o tura scurta. Asa ca impreuna cu Rares ne-am pornit in sus. Nu ne era clar ce o sa facem pentru ca timpul era limitat. Dupa putin timp, am dat de Strunga Doamnei. Pe urcare, am vazut si Strunga Dracului mai spre dreapta. Stiam despre ea ca e interzisa, ceea ce o facea mai atragatoare. Rares si-ar fi dorit mult sa mergem pe acolo dar am ales varianta mai sigura - Strunga Doamnei. Dupa ce am ajuns in varful ei, ne-am dat seama ca traseul spre Negoiu coboara. Nu aveam suficient timp sa mergem pana in varf si inapoi ( cel putin asa am estimat noi ), asa ca am ales sa mergem pe creasta spre dreapta, cu scopul de a intersecta Strunga Dracului si de a cobori pe ea. Zis si facut. Coborarea a fost foaaarte frumoasa. A durat mai mult decat ma asteptam si in partea de jos era bolovanoasa ( exista pericolul sa dai drumul la pietre ). Insa toata tura a durat aproximativ 2 ore jumate si am reusit sa ajungem la corturi inainte sa se intunece. Asta dupa ce am intalnit si o capra neagra in drumul nostru care nu s-a prea sinchisit de noi, asa ca am putut sa o admiram foarte de aproape.

strunga dracului

Am incheiat ziua cu mamaliga si fasole si un ceai cald :)

Sambata am parcurs Muchia Tunsului. Ne-am trezit militareste la ora 7 si la 8 am plecat pe traseu. Nu dupa mult timp au aparut peisajele superbe. Fiind dimineata, am avut ocazia sa admiram o mare de nori. Ritmul a fost lejer, asa ca am avut timp sa ne bucuram de munte ... Traseul a plecat in coborare. Urma sa ajungem jos in vale, de unde sa pornim inapoi spre varf. Pe masura ce ne departam de creasta, visam tot mai mult la afine .. Tot glumeam ca deja le miros ... Asa de fain a fost cand am dat de ele... erau multe si mari ... nu ne puteam abtine si ne tot opream sa mai mancam cateva. La inceput toate imi faceau cu ochiul ... pana cand am inceput sa ma satur si imi parea rau ca nu mai puteam :)

Dupa ce am ajuns in vale, a urmat urcarea catre 2100 ... Incet dar sigur, seara la ora 7 eram inapoi la corturi.

In ultima zi, cea de intoarcere aveam doua optiuni. Fie sa urcam pe Negoiu inainte de a cobori, fie sa mergem direct. Cum vremea nu era prea buna, am ales a doua varianta. Insa coborarea nu a fost fara voie buna si fara regretul ca ne indepartam de creasta.

Fagarasii m-au impresionat, m-au facut sa vreau sa ii vad, sa ii cunosc. Sunt mareti si impunatori, salbatici dar superbi.