Bucurie de toamnă

Tura asta am aşteptat-o cu ardoare, şi cu puţină teamă. Acel gen de teamă pe care o simte un copil care se trezeşte prea târziu că să mai găsească cadourile sub brad în ziua de Crăciun. Eram departe de casă şi începuseră să apară poze cu ruginiul toamnei. Numai când mă imaginam păşind pe un covor de frunze îmi venea să sar în primul avion.

În condiţiile astea, nu-i de mirare că la două zile după revenirea din concediu am şi pornit în căutarea pădurii. Destinaţia aleasă: Cheile Vălişoarei. Aflate în Judeţul Alba, la doar 1h20min de Cluj păreau a fi exact ce ne doream. De altfel, întreaga zonă reprezină o sursă de trasee scurte pentru noi. Acolo am făcut de curând tura în Munţii Trascăului cu plecare din Colţeşti sau cea de pe Piatra Secuiului, cu plecare din satul Rimetea.

Plecăm din Cluj în jurul orei 10 în formaţia: Rareş, Ştef, Adriana şi eu. Nu avem planuri mari aşa că nu are sens să ne grăbim. Lăsăm maşina în chei şi pornim către Castelul Templul Cavalerilor, o pensiune care tronează deasupra lor. Aici ne împrietenim cu 2 patrupezi care decid să ne urmeze.

După încă 10 minute de urcat ieşim în stânga pe marginea unei stânci de unde putem admira cheile. Luăm o pauză binemeritată şi ne bucurăm de privelişte.

Intrăm apoi în pădure şi dăm de covorul mult aşteptat. Absorb mirosul prin toţi porii.

Întâlnirea cu o turmă de oi şi câinii ei face ca unul dintre noii noştri prieteni să vină între picioarele noastre iar celălat să se evapore. Pur şi simplu dispare şi nu ştim unde e timp de vreo jumătate de oră. Imediat ce dispare turma însă reapare viteaz. Ah, dacă ar fi fost el aici puţin mai devreme le-ar fi arătat el lor. Păcat că a avut nişte treburi urgente de rezolvat.

Încă o pauză de masă şi începem coborârea. Fiind în pădure nu îmi dau seama cât de departe e şoseaua şi sunt surprinsă când apare. Poate şi pentru că ne-am luat cu poveşti şi a zburat timpul.

Asta a fost povestea unei ture de toamnă într-o zi însorită, scrisă într-o zi de iarnă înzăpezită :)

Rezumatul zilei:

  • distanţă: 8.2km
  • D+: 550m
  • timp: 4h30min