Trasee ecoturistice în Moieciu de Sus - Plimbare prin Andole

Utile: Harta trasee

Moieciu de Sus era demult pus pe lista de destinații după ce vine Victor. Zona știam că e extrem de frumoasă și îmi doream să parcurg traseele ecoturistice amenajate, despre care citisem pe divainbocanci.ro

Așa că atunci când am văzut că se arată un nou weekend prelungit, am decis să mergem într-acolo. De cazat ne-am cazat în Vlahia Inn, recomandare preluată de pe lumeamare.ro.

Iată-ne ajunși deci vineri seara în Moieciu, după un drum ce trebuia să dureze 5 ore însă a reușit să atingă recordul de 8. Seara ieșim la o plimbare în sat, pentru a ne dezmorți înainte de masă. Îmi amintesc ceea ce am constatat și altă dată, faptul că zona este populată cu oameni veniți să facă grătare și să asculte muzică la maxim. Cred că uitasem pentru că data trecută petrecusem foarte putin timp în Moieciu, scopul fiind să parcurgem prima buclă de la EcoMaraton. În timp ce ne plimbăm pe străduțe, îmi atrage atenția diversitatea ofertelor din zona: închirieri atv-uri, teren de fotbal, camere pentru cazare (aproape la fiecare casă). E clară treaba, aici toată lumea încearcă să facă bani într-un fel sau altul. Dacă tot li s-a dus demult pe apa sâmbetei liniștea, măcar să aibă niscaiva avantaje. 

A doua zi ne trezim cu speranța că soarele va sta suficient pe cer pentru a reuși să facem traseul propus. În a doua parte a zilei se anunță vreme rea așa că vrem să pornim devreme. Ni se alătură și fratele meu împreună cu soția lui și pornim în formulă de 5 +1 - Doodle, cățelul. Eu am studiat harta cu o seară înainte și parcă aș vrea să urmăm omulețul portocaliu pentru că sunt convinsă cu ajunge și la Cheile Grădiștei. Larisa îmi atrage atenția însă că ajunge la cele de jos, așa că mă reorientez spre pe cel albastru. 

Zis și făcut, pornim în trombă pe ulițele satului, eu super entuziasmată și nerăbdătoare să respir aer curat. Traseul ne poartă alene prin Poiana Andolia pentru ca mai apoi să întrăm în Pădurea Magistratului și să ajungem la Cheile Grădiștei. Povestim vrute și nevrute și îmi amintesc ce frumoase sunt turele făcute cu membri ai familiei. Anul trecut am fost împreună pe biciclete în zona Viscri și a fost una din cele mai reușite ture ale anului. În timpul ăsta frate-miu exersează comandă "Vino aici!" cu Doodle iar succesul i se confirmă când evită confruntarea cu un alt câine chemându-l la el și legandu-l în lesă (moment apoteotic).

Treptat ploaia începe să ne amenințe tot mai tare și mărim pasul pentru a ajunge într-un capăt al satului Fundata. Înaintea noastră se ridică semeți Bucegii, acoperiți de nori și luminați din când în când de câte un fulger. Aș fi vrut să putem sta mai mult dar nu e momentul. Ajungem înapoi în sat când începe să picure. 

După ce ne luăm rămas bun de la ai mei noi revenim în pensiune pentru restul weekendului care se anunță a fi extrem de odihnitor. 

Duminică, în drum spre casă îmi pun întrebarea dacă mi-a plăcut excursia. Plimbarea cu siguranță da, însă în Moieciu de Sus probabil că nu ne vom mai caza prea curând. Cu toate astea zona este superbă și îmi doresc să descopăr și celelalte trasee amenajate. Sau poate un EcoMaraton?